Klara Čudastvara

NASLOV: Klara Čudastvara
KATEGORIJA: slikovnica
IZDAVAČ: Sandorf
BROJ STRANICA: 22
ISBN: 978-953-351-174-0
DATUM IZDAVANJA: 2019.
MJESTO: Zagreb
UVEZ: tvrdi
FORMAT: 25 x 27 cm

Klara Čudastvara ima sedam godina i sama s bakom na rubu šume bez ijednog djeteta u blizini za igranje, provodi dva mjeseca ljetnih praznika. Prvog jutra nakon dolaska kad se djevojčica probudi i otvori prozor u njezinu sobu šmugne neobični posjetitelj i započinje neizvjesna borba za njezinu dušu. Čim krene u svoju prvu pustolovinu u šumu nakon doručka svi je prate ukorak pokušavajući je pridobiti za sebe i prevladati njezinim osjećajima.

Na kraju dana, nakon niza pustolovina u kojima pomakne svoje granice, popne se više nego ikad, odluta dublje u šumu nego prije, upozna nepoznata stvorenja, upadne u velike nevolje i probleme, spasi nečiji život, i nauči nešto novo, Klara Čudastvara sama donosi odluku o tome kome će od njih najviše dopustiti da je prati kroz život. Strahu, dosadi, neznanju, mašti ili vjeri u vlastite mogućnosti.


‘Klara Čudastvara’ knjiga je o vrlinama i manama s kojima se susreće svako dijete u ranoj školskoj dobi, kada krene upoznavati svijet i po prvi puta se osamostaljuje. Bezvremenska tema i lijepa priča za cijelu obitelj.

Vendi Vernić, nagrađivana ilustratorica koja je diplomirala primijenjenu grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Svjetlana Junakovića te na međunarodnom sajmu Dječje knjige u Bologni 2018. osvojila Grand Prix za ilustraciju, oživjela je svojim izuzetnim ilustracijama likove priče.